Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στο ΒΗΜΑ για ( καταπολέμηση της διαφθοράς )

Σε σημερινή δημοσίευση της η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο  τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρόικας στο σημείο ΔΡΑΣΗ μεταξύ των άλλων αναφέρει . Σαρωτικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των εκτελωνιστών , και σε παρένθεση  (καταπολέμηση διαφθοράς).
Πριν κάνω οποιοδήποτε σχόλιο θα ήθελα να ρωτήσω τον ανώνυμο δημοσιογράφο της κατά τα αλλά έγκριτης εφημερίδας.  ποιος τους έδωσε το κείμενο ? και από πού συμπεραίνουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο των εκτελωνιστών ενισχύει τη διαφθορά?  .
Παραθέτουμε το αγγλικό κείμενο του  μνημονίου , απαντάμε σε ένα προς ένα τα σημεία και  ψάχνουμε να βρούμε που υποκρύπτετε η διαφθορά .

Customs brokers: repeal minimum fees; lift geographical restrictions, nationality requirements, and age limit; allow legal persons to represent others at customs, allow all natural and legal persons to complete custom formalities without employing services of a custom broker; and remove the need to renew the custom broker license ev

ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

IΣΧΥΩΝ  ΝΟΜΟΣ  ΠΕΡΙ  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ

Κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής

 

Έχει καταργηθεί

Να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί,    
 

Άρση εθνικότητας  ,

Όριο ηλικίας  , 

  δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί

Σήμερα μόνον Έλληνες υπήκοοι 
γίνονται Εκτελωνιστές

Υπάρχει όριο ηλικίας το 55ο έτος

Να επιτραπεί εκτός από φυσικά και σε νομικά πρόσωπα η εκτελωνιστική εργασία 

Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα
να ολοκληρώνουν τελωνειακές διατυπώσεις χωρίς τη μεσολάβηση εκτελωνιστή

 

Τα νομικά πρόσωπα   (διαπιστευμένες εταιρίες  νομιμοποιούνται)

Έχει δικαίωμα ο κύριος του εμπορεύματος (νομικό η φυσικό πρόσωπο ) να ενεργεί εκτελωνιστικές εργασίες για λογαριασμό του χωρίς τη μεσολάβηση Εκτελωνιστή

Άφαίρεση της ανάγκης για ανανέωση της αδείας εκτελωνιστή κάθε χρόνο   Υπάρχει ανάγκη κατάθεσης ποινικού μητρώου στη επιτροπή ελέγχου εκτελωνιστών οι οποίοι ελέγχονται κάθε χρόνο για μια σειρά αδικήματα

  Οπως φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα με  κόκκινο υπογραμμίζονται οι αντιθέσεις   ΜΝΗΜΟΝΙΟ  /  Αναθεωρημένος νόμος περί Εκτελωνιστών δηλαδή :  1) αν εκτελωνιστές γίνουν και οι λοιποί κοινοτικοί 2) αν έχουν δικαίωμα εξετάσεων οι πάνω από 55 ετών, 3) αν δεν ελέγχονται οι εκτελωνιστές για ποινικά αδικήματα, τότε.... δεν θα υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς . Εάν οι συντάκτες της εφημερίδας το ΒΗΜΑ και οι αναμεταδότες του συγκεκριμένου άρθρου , έχουν κάποιο  άλλο μνημονιακό  κείμενο υπό όψη τους να το δημοσιεύσουν.  Διαφορετικά :  

Ότι δηποτέ άλλο θα αναφέρεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο σε σχέση με τα πιο πάνω  , θα είναι ΎΠΟΠΤΟ και αυτό το λέω γιατί είναι γνωστό ότι κάποιοι Έλληνες εξυπηρετητές πολυεθνικών συμφερόντων και ειδικότερα Γερμανικών μπαίνω-βγαίνουν στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών , συμβουλεύοντας συμβούλους και μέλη επιτροπών, χωρίς θεσμοθετημένο ρόλο και με σκοπό, να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα επικαλούμενοι την τρόικα και το μνημόνιο .


Παναγιώτης Μελιγκοτσίδης
             Εκτελωνιστής

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !