Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμιο Ενόργανης: Πρώτος στους Κρίκους ο Πετρούνιας

εδω τα Video
Την εξαιρετική φόρμα του επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έγινε και πάλι χρυσός στους τελικούς των Κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στη Γλασκώβη . Ο  χρυσός αθλητής  αφιέρωσε το  μετάλλιο  στον  πάτερα του που χάθηκε  πρόσφατα .
«Για τον πατέρα μου», μονολογούσε ο Πετρούνιας μετά το θρίαμβό του, πριν από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του, για τρίτη φορά φέτος σε μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.  
Αυτό επανέλαβε και κατά την αποχώρησή του από τη μικτή ζώνη του σταδίου, πριν από την είσοδό του στην αίθουσα αντιντόπινγκ κοντρόλ, κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο σχόλιο για την εμφάνισή του:
«Ο αγώνας πήγε όπως περίμενα. Ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε πανευτυχείς! Αυτή τη φορά η βαθμολογία μου δεν ήταν εξίσου υψηλή όπως στον προκριματικό, όμως η εμφάνισή μου ήταν εκείνη που έπρεπε για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ασφαλώς έχω κι άλλα να δώσω, μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα και αυτός είναι ο στόχος μου από εδώ και πέρα»
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη πρόσθεσε ότι αισθάνεται φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου ελπίζει να έχει... παρέα από άλλους δύο Έλληνες αθλητές της ενόργανης, έναν στους άνδρες και μία στις γυναίκες:
«Τώρα, μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά θα πάμε για μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Θεωρώ ότι θα είμαι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο και θα δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ για να παρουσιαστώ απόλυτα έτοιμος. Χαίρομαι που πλέον έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε δύο Έλληνες αθλητές στην κατηγορία ανδρών στους Ολυμπιακούς και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε, όπως βέβαια και να στείλουμε μία αθλήτρια στις γυναίκες. Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τελικά τριπλή εκπροσώπηση στο Ρίο».

Ο Έλληνας αθλητής που προκρίθηκε ως πρώτος στον προκριματικό έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και με 15.800 βαθμούς αναδείχτηκε πρωταθλητής κόσμου κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Ο Πετρούνιας συνέχισε το εκπληκτικό σερί χρυσών μεταλλίων αφού έχει κατάκτησε την πρώτη θέση τόσο στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ αλλά και στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού.\

Η τελική κατάταξη:
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,800
Χαο Γιου (Κίνα) 15.733
Χανγκ Λιου (Κίνα) 15,700
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,633
Λάμπερτους Φαν Γκέλντερ (Ολλανδία) 15,500
Μπράντον Γουίν (ΗΠΑ) 15,600
Ντάβτιαν Βαχάν (Αρμενία) 15,333
Ντόνελ Γουίτενμπεργκ (ΗΠΑ) 15,300

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !